Lin - årets store trend

Lin er fortsatt en av de viktigste interiørtrendene i de skandinaviske hjem. Det gir en rustikk og avslappet stil i hjemmet, er tidløst, lyst og enkelt. Det er et naturprodukt og vil aldri bli helt glatt, men det er jo sjarmen med lin, at en lingardin eller en linduk skaper et litt mykere, røffere utseende med sin ujevne overflate. Få inspirasjon her til hvordan du kan bruke lintekstiler i ditt hjem, gå for en linduk til spisestuen, prøv deg frem med deilig pustende sengetøy i lin eller se våre nye pastellfargede lingardiner. De aller fleste av våre linprodukter er produsert i Belgia og Frankrike. Les mer om fordeler ved lin som tekstil helt nederst i artikkelen.

Lin til borddekkingen

En linduk vil som sagt aldri bli helt glatt i overflaten – men det vil ikke si at den ikke passer til de store anledningene. Mange ønsker nå en mer avslappet stil i borddekkingen til høytidene som dåp, konfirmasjon og bryllup. Da kan tøyservietter, brikker eller duk gi akkurat det du er ute etter om du velger tekstil som lin.

Velg en enkel ren linduk eller linserviett i våre mange fargevarianter, eller vårt nyeste tilskudd Frill duk med en dekorativ volang langs kanten.

Lingardiner - et lett uttrykk

En lingardin gir et lett og ledig uttrykk til hjemmet, det slipper i tillegg inn mye lys. Fordi lin er et naturmateriale gir det et naturlig og tidløst uttrykk. Velg mellom å ramme inn hele vinduet med en gardinstang, eller henge gardinen fra tak til gulv med takskinne - alle lingardinene har multibånd. Du får også lengder opptil 300cm!

Har du blitt forelsket i pastelltrenden? Det har vi også, og kunne ikke unngå å ta med disse nydelige fargetonene i utvalget. Se denne herlige grønnfargen – eller hva med en dus blå lingardin?

Selma lingardin

Selma lingardin

Til vårsesongen har vi fått inn flere fine pynteputer i linblanding. Velg blant ensfargede puter og putetrekk, eller fine mønstre som du også finner i våre gardiner.

Lin på soverommet

Sengetøy i lin har flere fordeler. Lin er mer slitesterkt enn bomull, og puster godt. Linens faste struktur gir en ujevn overflate som igjen gir et rustikt uttrykk på soverommet. Linsengesett er vakkert i kombinasjon med både ullpledd, og andre teksturer i sengesett.

Velger du et sengesett med 50% lin og 50% bomull vil du få den samme slitestyrken, men bomullen gir en mer strøket overflate og et litt mykere uttrykk.

Velg enten en helt naturlig beigetone, eller sommerens korall eller rosa!

Fordeler med lin

Som skrevet over er det meste av våre linprodukter produsert i Europa. Lin er blant de sterkeste materialene av vegetabilske fibre. Linplanten blir som oftest dyrket i områder med mye regn og bruker derfor langt mindre vann for å vokse enn for eksempel bomull – ett litt bedre valg for miljøet.

Lin er lite elastisk og kan lett krølle, det er jo for mange sjarmen med lin, men også grunnen til at vi blander lin med bomull i enkelte interiørprodukter. Lin puster utrolig godt, og er svært absorberende – som gjør at lin passer godt som både kjøkkenhåndklær og kroppsnære tekstiler som klær og sengetøy.

Ønsker du en naturlig look etter vask, la linen lufttørke. På sengetøy kan det være en fordel å tørke i tørketrommel hvis du ønsker et mykere tekstil, men mange liker den crispy følelsen av linen. Følg alltid vaskeanvisningene på produktet du kjøper.

Hvis du ønsker en rett overflate på for eksempel duk og serviett, anbefaler vi at du stryker mens tekstilet fortsatt er fuktig fra vask. Har du fått flekker på ditt lintekstil anbefaler vi at du legger tekstilet i en bøtte med vann i et døgn før du vasker det.