Surdeigsfocaccia

Surdeigsfocaccia

Ingredienser:

300 g vann, rundt 25℃
80 g surdeigsstarter, matet kvelden før
400 g tipo 0 pizzamel
8 g salt
10 g olivenolje

Til topping:

Olivenolje
Poteter i tynne skiver, jeg brukte amandinepotet
Fersk rosmarin
Flaksalt

Fremgangsmåte:

Mat surdeigen din kvelden før slik at den er aktiv og klar til morgenen etter. Mål opp vann og aktiv surdeigsstarter i en stor bakebolle. Rør til surdeigsstarteren er oppløst. Ha i mel og bland det hele raskt sammen. Dekk til bakebollen og la deigen hvile i 30 minutter.

Strø over salt og forsiktig elt det inn. Tilsett til slutt olivenolje i to omganger og elt/brett til du har en nogenlunde glatt deig. Ikke jobb for mye med deigen, dette steget skal ikke ta mer enn 5-10 minutter totalt.

Dekk til bakebollen og brett deigen hver time i 4 timer. Sett så deigen i kjøleskapet frem til to timer før du ønsker å steke den. Deigen bør få hvile i kjøleskapet i minst 6 timer, opp til 48 timer.

To timer før du ønsker å steke foccaciaen: ta deigen ut av kjøleskapet og finn frem en 30 cm stål eller jern form. Legg bakepapir i bunnen av formen og fordel en skvett olivenolje oppå papiret. Legg deigen i formen og strekk litt i den slik at den fyller formen. Dekk til og hev i 2 timer.

Forvarm ovnen til 220℃. Skjær poteter i tynne skiver (cirka på tykkelse med en mynt.) Bruk gjerne en mandolin. Hell så et par spisekjeer olivenolje over focacciadeigen og bruk fingertuppene til å lage groper i deigen. Legg på poteter, litt ekstra olivenolje, og strø til slutt over rikelig med fersk rosmarin og flaksalt. Stek focacciaen midt i ovnen i 30-35 minutter, til den er gyllen. Avkjøl på rist og nyt sammen med en deilig høstgryte.

surdeigsfocaccia baking

surdeigsfocaccia potet