- Inspirasjon
- Kjøkken
- Popcorn og hjemmelaget kakao
Sjokoladepopcorn og hjemmelaget kakao
Oppskrift
Ingredienser
Sjokoladepopcorn
2 ss meierismør eller en nøytral olje/kokosolje
1 dl upoppet popcorn
50 gram kokesjokolade 70 % - finhakket
En god klype havsalt
Hjemmelaget kakao - 2 kopper
5 dl melk
2-3 gode ss råkakao - evt. bakekakao
2-3 ss lønnesirup - eller annen søtning
1 god klype havsalt
Krem og topping
1 1/2 dl kremfløte
1 ts vaniljepulver (vaniljesukker)
4 ss Revet sjokolade
Fremgangsmåte
Start med å finhakke kokesjokolade. Ta fram en romslige kjele. Ha i smør og varm opp på middels sterk varme. Du kan sjekke om det er varmt nok ved å legge oppi noen upoppede popcorn i kjelen. Når disse popper er det klart for å ha resten av popcornet oppi. Ha på lokket og rist gjerne litt forsiktig på kjelen innimellom. Det tar ikke lang tid før det er full fest i kjelen. Når poppelyden blir borte, trekker du kjelen bort fra platen.
Hell popcornet over i en stor bolle. Ha sjokolade og havsalt over det varme popcornet. Bruk en slikkepott og en skje til å vende alt godt sammen. Setter du det kjølig vil sjokolade stivner fortere.
Hjemelaget kakao med krem
Ha alle ingrediensene i en kjele. Pisk alt godt sammen under oppvarming. Har du en stor melkeskummer kan du bruke det. Hell kakao over i krusene og topp med pisket kremfløte (kremfløte + litt vaniljepulver(vaniljesukker) og revet sjokolade.
Tips! Popcorn er en morsom spiselig overraskelse å gi bort <3
I sortimentet vårt finner du også cellofanposer i ulike størrelse, som passer utmerket til å fylle med popcorn. Du kan også ha popcornet rett oppi en dekorativ glasskrukke eller kakeboks.