Nellik og appelsinkake

Nellik og appelsinkake

Miriam Haug bak profilen @mealsbymiri har delt nok en herlig oppskrift med oss. Her får du oppskriften på en smakfull nellik og appelsinkake med frisk topping. Perfekt for denne sesongen!

Kaken er bakt i vår nydelige Camilla kakeform i aluminium med non-stick belegg. Aluminium leder varme godt og oppvarmes hurtigere enn andre materialer. Kaken blir derfor oppvarmet raskt og jevnt og temperaturen opprettholdes effektivt, dette fører til et perfekt bakeresultat. Og, den tåler oppvaskmaskin!

Oppskrift

Ingredienser

550g siktet hvetemel
250g strøsukker
40g brunt sukker
1,5 ts nellik
1 ts kanel
1/2 ts bordsalt
2 ts bakepulver
1/2 ts natron
500g soyamelk
1 ss eplesidereddik
130g smeltet plantebasert smør
100ml appelsinjuice
Fint revet skall fra 1,5 appelsiner (ca. 1,5ss)

Glasur
200g melis
35-40g appelsinjuice

kakemiks i bolle

Fremgangsmåte

Ha alle tørre ingredienser (alt unntatt smør, soyamelk, eplesidereddik og appelsinjuice) i en stor bolle og visp godt. Bland så smør, soyamelk, eplesidereddik og appelsinjuice i en separat skål. Hell de våte ingrediensene i bollen med de tørre, og bland til du har en jevn kakerøre. Smør kakeformen med litt plantebasert smør og hell røren over i formen. Bak på midterste hylle i en forvarmet ovn på 180 grader Celsius i 50 minutter, eller til du kan stikke en tannpirker eller bakepinne inn i kaken og det ikke fester seg røre til den. La kaken avkjøle seg i formen i 10-15 minutter på rist, før du snur formen opp ned på risten for å vende kaken ut av formen. La så kaken avkjøle seg på rist til den når romtemperatur. Dersom du ønsker, kan du skjære av et par centimeter av bunnen for å få en jevnere kakebunn. Lag så glasuren ved å blande melis og appelsinjuice. Hell glasuren over kaken, og pynt så med spiselige blomsterblader, appelsinbiter eller annen kakepynt.

Ferdig bakt kake i rund form

Server forfriskende og deilig nellik og appelsinkake <3

Rund kake servert på tallerken