Blomkålsuppe & focaccia

Blomkålsuppe & focaccia

Hjemmelaget blomkålsuppe tar ikke lang tid å vispe sammen, og suppen blir mer smakfull og næringsrik enn posesuppe. Toppet med litt sprøtt bacon og med hjemmelaget focaccia som tilbehør, er det bare å glede seg til middag.

Slik lager du blomkålsuppe

Slik lager du blomkålsuppe

Ingredienser:
1 stk blomkål
1 stk gul løk
1 ss meierismør
8 dl grønnsaksbuljong
3 dl matfløte
1⁄2 ts Kid Gourmet salt
1⁄2 ts Kid Gourmet- pepper

Til servering:
1 pakke bacon
fersk persille

Slik lager du suppen:
Hakk løken og del blomkålen i mindre biter. Smelt smør i en gryte og fres løken i smøret til den er blank. Tilsett blomkål og buljong. Legg noen blomkålbuketter til side før du kjører suppen med en stavmikser. Rør inn matfløte, salt og pepper, ha i resten av blomkålen og la suppen småkoke til blomkålbukettene er møre. Stek til slutt baconet og server suppen med bacon og en klype fersk persille.

Tips!
For mer spicy smak, dryss over chili- olje og chiliflak fra Kid Gourmet.

 

Slik lager du focaccia

Slik lager du focaccia

Ingredienser:
50 g gjær
6 dl vann
1 ts sukker
1 ts salt
2 dl Kid Gormet olivenolje
1 kg hvetemel

Til topping:
3 ss Kid Gormet middelhavsmiks
2 ss Kid Gourmet himalayasalt
1 dl Kid Gourmet olivenolje

Slik lager du focacciabrød:
Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, olje og mel før du elter deigen godt sammen. Konsistensen bør være litt luftig. Sett deigen til heving til den har fått dobbel størrelse. Legg bakepapir i en langpanne og hell deigen over i formen. Trykk den jevnt utover og sett deigen til etterheving i 30 min. Bruk så fingertuppene til å lage små groper i overflaten. Til slutt drysser du på middelhavsmiks, himalayasalt og olivenolje, før du steker brødet på 200 °C midt i ovnen i omtrent 30 min, til overflaten er gyllen.

Ikke spar på kvaliteten!

Gode råvarer gjør det enklere å lage god mat. Oljene og krydderne i Kid Gourmet kommer fra små produsenter og familiegårder i Middelhavsområdene, Pakistan og Vietnam. Olivenoljen og chilioljen produseres i det nordlige Egeerhavs-distriktet i Tyrkia, som er verdenskjent for sin produksjon av håndplukkede kvalitetsoliven. Denne typen olivenolje regnes som det sunneste man kan bruke i matlaging. Middelhavsmiks, himalayasalt, peppermiks og andre krydder fra serien er alle velsmakende produkter, de er ikke kjemisk bearbeidet og de er uten tilsetninger.