Bjørnebær og kanelkake

Bjørnebær og kanelkake

Miriam Haug bak profilen @mealsbymiri har delt en ny oppskrift med oss. Denne bjørnebær og kanelkaken både smaker og ser nydelig ut. Kaken er heller ikke for avansert å lage, men med sitt delikate utseende vil du absolutt imponere de du serverer.

Oppskrift


Ingredienser:

525g siktet hvetemel
225g hvitt strøsukker
60g brunt sukker
1,5 ts kanel
0,5 ts bordsalt
3 ts bakepulver
0,5 ts natron
450g soyamelk
1,5 ss eplesidereddik
120g smeltet plantebasert smør*
250g bjørnebær
1 ts plantebasert smør til å smøre bakeformen.

*Her er det brukt smør med salt, men bruker du en usaltet variant kan du tilsette litt ekstra bordsalt i oppskriften.

 

Sjokoladeglasur

100g kokesjokolade
120g plantebasert fløte
En klype salt

 

Pynt

En håndfull bjørnebær
2 ss gresskarkjerner

Formkake i bakeform

Fremgangsmåte

Bland først hvetemel, hvitt sukker, brunt sukker, kanel, salt, bakepulver og natron godt sammen i en bolle. Bland så eplesidereddik og soyamelk i en separat bolle. Smelt plantebasert smør. Hell så soyamelkblandingen og smøret i bollen med de tørre ingrediensene og rør sammen. Dersom du bruker frosne bjørnebær, tin dem og hell av eventuell ekstra væske før du blander dem inn i røren. Smør bakeformen og hell i røren. Stek på over og undervarme i 180 grader i rundt 1 time-1 time og 10 minutter, til du kan stikke en tannpirker eller bakepinne inn i kaken og det ikke fester seg røre til den. 

Avkjøl kaken i formen på en rist i minst en time. Når den er helt avkjølt, skjær av litt av toppen så den er jevn, og snu den opp ned. Lag en sjokoladeglasur ved å hakke sjokolade og ha det i en bolle med en klype salt. Varm opp plantebasert fløte til fløten akkurat begynner å koke. Hell den varme fløten over sjokoladen og la stå i 3 minutter. Rør sammen fløten og sjokoladen til du har en tykk og jevn glasur. Hell så glasuren over kaken og bruk en slikkepott for å spre den jevnt utover. Dekorer så med bjørnebær og gresskarfrø. La glasuren stivne før du serverer.

Sjokoladeglasur på formkake
Oppskåret kakestykke, formakake

Nyt deilig bjørnebær og kanelkake!