Smart oppbevaring på barnerommet

Smart oppbevaring på barnerommet

Gjør ryddingen til en lek

Rydding er ikke noe som alle barn (eller voksne) syns er spesielt gøy, men det går an å gjøre det litt enklere for barna å ta del i ryddejobben ved å gjøre noen enkle grep. For eksempel kan man gjøre ryddingen til en positiv lek for hele familien gjennom en sorteringslek: Hvilken leke skal hvor?

Gjør ryddingen til en lek, barnerom

Legg til rette for lek og rydding

Gå til innkjøp av oppbevaringsbokser – både store og små! De vil gjøre ryddejobben 100 ganger enklere for hele familien. Bokser med hjul er også lurt, da disse enkelt kan flyttes rundt i hjemmet og plasseres tilbake på barnerommet når leketiden er over.

Et godt tips er å merke eskene med hva som hører hjemme hvor: enten med bilde eller tekst. På den måten er det enkelt for barnet (og de voksne) å finne leken man er på jakt etter, og ikke minst å rydde den tilbake på riktig sted når man er ferdig å leke.

Se vårt utvalg av oppbevaringsbokser til barnerommet her.

Legg til rette for lek og rydding

La barnet være med å lage orden på barnerommet

Gode rutiner og systemer er ofte grunnlaget for et ryddig barnerom. Dette er noe de voksne må gjøre, men det er lurt å inkludere barna i prosessen. Sammen kan dere bestemme hvilken farge boksene skal ha, og hvor de forskjellige lekene hører hjemme.

Det er også viktig at du som voksen ser barnerommet fra barnas øyne – og høyde. La klesstativ, hyller og skap være i en høyde som gjør at barna selv kan finne frem og rydde opp igjen etter seg.

orden på barnerommet

dukkehus