Merking av barnedyner

Merking av barnedyner

Ny EU-standard for krav til barnedyner

Finnes det noe søtere enn barn som sover? Søvn er viktig for barnas helse og utvikling, og vi ønsker å bidra til et trygt og godt sovemiljø for barn i alle aldre.

Den nye EU-standarden (EN 16779-1:2018) kalles «Tekstiler for spedbarns- og småbarnsprodukter - Sikkerhetskrav og prøvingsmetoder for dyner til sprinkelseng - Del 1: Dyne (unntatt dynetrekk)». Formålet med standarden er å redusere risiko for barn i deres sovemiljø. Det stilles blant annet krav til:

  • Hvor varm dynen er
  • Hvordan dynen er laget
  • Informasjon om hvordan man anbefaler å bruke dynen
  • Tekst med advarsel på forpakningen og på produktet

Det viktigste å merke seg ved den nye standarden, er at det ikke er anbefalt å bruke dyne til barn under 12 måneder. Grunnen er at man ønsker å forhindre at barnet blir for varmt, i tillegg til å forhindre at barnet får dynen over ansiktet.

Standarden anbefaler å unngå bruk av dyne til barn under 12 måneder. Om man velger å bruke dyne er det viktig at barnet holdes under oppsyn, og at man passer på at det ikke blir for varmt.

Våre minste dyner egner seg godt for bruk i vugge og barnevogn, men på samme måte som i en seng, må man passe godt på at barnet ikke blir for varmt, og at barnet ikke får dynen over ansiktet.

Les mer om størrelser på sengesett, dyner og puter til barn.

Tips og råd til et godt sovemiljø for små barn

Små barn bør sove på ryggen på et flatt og fast underlag. Vi anbefaler ikke pute til barn under 12 måneder. Unngå løse gjenstander som barnet kan få over ansiktet. Små barn bør holdes varme, men det er viktig at de får puste fritt, får bevege armer og ben, og at de ikke blir for varme.

 

I Kid Interiør setter vi alltid produktsikkerhet, og ikke minst barns sikkerhet først. Derfor følger vi alltid nye anbefalinger, standarder og regelverk. Alle våre kroppsnære produkter er Øko-tex-merket, og vi tar vårt samfunnsansvar på alvor.