Fem viktige interiørtips til babyrommet

Fem viktige interiørtips til babyrommet

Mange har klare tanker om hvordan barnerommet skal se ut, men det kan være vanskelig å vite hva man faktisk trenger. Her er fem interiørtips som gjør det enklere å innrede barnerommet på en måte som ivaretar stell, mating og lek.

1. Tenk frem i tid når du innreder babyrommet

En nyfødt baby behøver ikke så mange leker i starten og det er derfor lurt å legge til rette for rolige og behagelige omgivelser. I begynnelsen blir lekene kanskje mest brukt til pynt, men etter hvert vil de bli viktige for å stimulere sanser og syn. En underholdene og supermyk babygym vil ikke bare gjøre at barnet underholder seg selv en liten stund, den har også en rekke fordeler som blant annet raskere læring og bedre multitasking senere i livet.

Se alle våre babyleker her.

Det er ofte lurt å tenke noen år frem i tid når du skal innrede babyrommet. Kjøp møbler som barnet kan vokse opp med. For eksempel kan et leketelt eller en puff være møbler som følger barnet gjennom de første årene. Dette er ikke bare tidsbesparende for mor og far, men også miljøvennlig for planeten vår.

innrede barnerom

2. Skap et trygt og godt sovemiljø

Som nyfødt sover babyen best i en liten kurv eller vugge. Dette skaper et kjent miljø og bidrar til en god trygghetsfølelse etter å ha hatt liten plass i mors mage de siste ni månedene. De første månedene står ofte babysengen inne på foreldrenes soverom, men noen velger også å bygge flere «reder» i huset eller leiligheten.

Når barnet blir 4-6 måneder, eller har begynt å snu seg selv, er det smart å gå over til en sprinkelseng. For å skape et godt sovemiljø er det da lurt å kjøpe inn flere dyner og sengesett slik at du har mulighet til å bytte. Usikker på hvilken dynestørrelse du skal kjøpe? Les vår guide til størrelser på sengesett og dyner til barn her. Husk også at barnet ikke bør bruke pute det første året!

Alle våre Kidskids-sengesett til de minste barna (65x80, 80x100 og 100x140) er i 100% økologisk bomull og har skjult glidelås som er trygt for babyen. Det er ingen trykknapper som kan løsne, snorer som kan hekte seg fast eller åpninger barnet kan tulle seg inn i.

Skap et trygt og godt sovemiljø på barnerommet

Her finner du det du trenger for å lage et flott og behagelig rede til den nyfødte.

3. Legg til rette for amming

På barnerommet kan en «ammestol» være veldig praktisk. Her finnes det mange ulike modeller, men en helt vanlig lenestol fungerer også veldig bra. Det som er viktig er at du sitter godt og at den gir god ergonomisk støtte. Her er også en ammepute god å ha, da den ikke bare gir deg støtte, men også hjelper til med å plassere barnet i riktig posisjon for amming – noe som ikke alltid er like lett.

Det kan også være lurt å ha et lite sidebord i nærheten der du for eksempel har gulpekluter våtservietter og smokk.

4. Belysning på barnerommet

Når det kommer til belysning kan det være lurt å tenke over hva rommet egentlig skal brukes til. Det kan eksempelvis være lurt å ha en liten lampe med svak belysning ved ammeplassen slik at babyen ikke «våkner» når du skal mate om natten, mens på dagtid vil en vanlig taklampe være mer enn nok. Når barnet blir eldre vil et nattlys, som også holder monstrene under sengen borte, være en viktig lyskilde. Se vårt utvalg av lamper til barnerommet og finn din favoritt her.

Dersom rommet får mye naturlig lys er det lurt å bruke solskjerming og gardiner for å holde rommet svalt og mørkt når den lille skal sove på dagen.

5. Stellestasjon på rommet

Det er ofte vanlig å ha stellebordet på badet der man har naturlig tilgang til vann, men det kan være like lurt å ha en stelleplass på barnerommet – spesielt hvis badet ditt er av den minste sorten. Her kan det være smart å kombinere oppbevaring og stelleplass ved å bruke en kommode i passe høyde og legge en stellematte på toppen. Da får du både god ergonomisk stilling når du skal skifte bleie og rask tilgang til bleier, kluter, klær og våtservietter i skuffene.

Stellestasjon på rommet