Maritim og klassisk sommerstil

Maritim og klassisk sommerstil

Vi har hentet inspirasjon til sommerens maritime interiørstil fra kystbyen Positano i Italia. Det yndede feriestedet er karakteristisk med sitt knallblå hav, appelsin- og sitrontrær, strender med oransje parasoller og klassisk, italiensk arkitektur. Vi har tatt med oss disse innslagene inn i sommerstilen Positano Mood.
En uteplass med hvite gardiner rundt

Positano Mood

Fargeskalaen i stilen er altså fylt av blåtoner fra havet og oransje og gule toner fra naturen og de oransje parasollene. For å gi stilen det lette og sommerlige uttrykket vi ønsker, bruker vi klar hvit som tilleggsfarge. Hvite, florlette gardiner som duver i vinden, rammer inn uteplassen helt perfekt!

Stripete sitteputer i hvit, blå, beige og oransje stablet oppå hverandre.

De klassiske stripene hører til den maritime looken. Vi kombinerer både brede og smale striper i år, gjerne i ulike farger, som er med på å skape en fin dynamikk i interiøret. I tillegg finner vi grafiske mønstre med motiver fra havet, som bølger, skjell og koraller. Mønstrene fra naturen kombinert med de klassiske stripene gir et spennende og forfriskende uttrykk.

En seng med blått, maritimt sengesett og en hvit hest bak

Det maritime soverommet

På soverommet, om det er hjemme, på hytta eller i båten, kan man velge å gå for den klassiske hvite-og-blå looken, med maritime mønster på sengesettene. Det er behagelige og delikate farger å velge til sengen. Men, vi drister oss også til å ta med noe av det oransje – det skaper en kul kontrast! Gå for litt farger på sengesettene, eller legg til et pledd i stylingen av sengen med et friskt pust av oransje.

En seng med sengesett i blått og oransje, med lingardiner rundt
Pledd i blått, hvitt og oransje som henger over et gjerde

Sommerfesten

Så er det klart for å dekke sommerbordet! Her går vi «all in» med mønstrede bordtekstiler i sommerlige farger og mønstre. De maritime stripene er med her også. Accessoirene skal være hvite. Vi bruker transparent og blått glass i vaser og drikkeglass, vaser og pynt i hvit keramikk. Noe lyst kurvmateriale på telysholdere, lampeskjermer og kurver demper det hele litt ned. Bordtekstilene skal ha klare farger, gjerne mønster av friske frukter som appelsiner og sitroner. Vi liker å matche, så gå gjerne for flere elementer med det samme grafiske mønstret!

Dekket bord med blå-stripete duk og plaststoler i hvitt og oransje.
Bord dekket utendørs med duk med appelsiner på. Matchende sittepute med appelsin-mønster.

Utemøblene er ofte hvite eller blå, men også oransje. Legg gjerne til stripete sitteputer i matchende farger! Dette står i nydelig kontrast til hvite vegger eller hvite gardiner. Og selvfølgelig må vi ha orange parasoller for å få den rette stemningen på uteplassen! De er både praktiske til å skygge for solen, og dekorative i friske sommerfarger som matcher og komplimenterer interiøret.

Dame med solhatt og kimono og parasoller i sort, hvitt og oransje

Badeliv

Ingen sommer uten å kose seg i vannkanten! Med store, myke badehåndklær i freshe farger og mønstre blir stranddagen komplett. Vi tar med oss de maritime stripene også inn her - og kombinerer dem med retro motiver som "stupedamen" i 50-tallslook. Vi har også store badehåndklær som flere kan sitte på - eller som du kan tulle rundt deg selv flere ganger!