Nyttårsbordet

Nytt år, nye muligheter - men først en uforglemmelig feiring av året som har vært. Dekk nyttårsbordet med en kombinasjon av rike fargetoner og naturmaterialer, og få den gode stemningen med massevis av levende lys i forskjellige høyder.

Slik dekker du årets nyttårsbord

En av årets store trender er å trekke naturen inn i interiøret, i form at både naturmaterialer, farger og overflater. Lin og bomull er populære valg både når det gjelder duker og tøyservietter. Har du et fint trebord kan du gjerne droppe duken, og eventuelt gå for en fin effekt med løper eller bordbrikker. Pynt bordet med kongler og granbar eller andre kvister, eller legg en julekrans midt på bordet som en borddekorasjon.

Ikke glem grupper med levende lys, gjerne i forskjellige høyder. Høye lysestaker gir en fin effekt sammen med lave telysholdere eller lykter. Du kan også legge på en eller flere ledlyslenker langs midten av bordet. Superfint – og brannsikkert!

Slik dekker du nyttårsbordet

Vakre vaser med bugnende blomsterbuketter er alltid flott på bordet og andre steder i stua eller spisestua. Velg gjerne en rød tråd med flere like buketter som passer til resten av borddekorasjonen i farge og stil.

Hvis du ikke kaster deg på trenden med naturfarger, er hvitt alltid en fin basefarge for nyttårsbordet. Sølv og gull passer fint til nyttårsfesten – og passer ikke minst veldig fint til hvitt. En nyttig regel om man ønsker et gjennomført bord er å holde seg til en bestemt fargepalett. Velg 2-3 farger som harmonerer hverandre. Til nyttårsbordet er det helt klart lov å leke seg med glitter, gull og sølv. 

En annen trend av året er maksimalisme i borddekkingen - la det bugne på bordet! Bruk gjerne dekketallerkener eller bordbrikker, legg på to sett bestill og dessertskje eller gaffel hvis du skal servere flere retter, og sett frem flere ulike glass. Lek deg med rikelig med pynt på bordet, og flere grupper med lys og blomster. 

God nyttårsfest!

 

Slik dekker du nyttårsbordet

Les mer om borddekorasjoner her og se alle artikler om borddekking.