Inspirasjon til interiør på hytta

Inspirasjon til interiør på hytta

En hytte har gjerne en helt egen sjarm og atmosfære. Mange har en litt annen stil på hytta enn hjemme, og legger vekt på at det skal være lunt og hyggelig. I tillegg bør hytta helst være lettvint å gjøre rent og holde ryddig. Her får du tipsene til hvordan du innreder for en tidløs og koselig hyttestil.

Interiørtips til stua – hjertet av enhver hytte

Når vi kommer tilbake til hytta fra en lang fjelltur, samler vi oss gjerne i stua. Stua er hjertet av enhver hytte, og derfor er det viktig for mange at det er et ekstra koselig sted å være. Vi anbefaler å være raus med varme pledd og myke pynteputer. Velur og ull skaper en lun og hyggelig stemning, og puter og pledd er praktiske fordi de er enkle å flytte rundt og bytte ut når man ønsker å endre uttrykket.

interiørtips til stua

Tepper på gulvet bidrar også til en lun og hyggelig atmosfære, og er ekstra deilige hvis det er gulvkaldt på hytta. Teppene bør være enkle å flytte og ta ut til risting når du skal gjøre rent.

Andre ting som kan bidra til den gode hyttefølelsen er saueskinn og lammeskinn. Skinnene passer like godt til pynt som til sitteunderlag på en stol eller i en sofa. Tilbehør og detaljer har mye å si i hytteinteriøret. Kubbelys, stearinlys og duftlys er andre viktige elementer for den gode hyttestemningen på en kald høst- eller vinterkveld. Grupper med kubbelys er alltid fint, og gir et avslappet uttrykk. Sett dem på et fat eller brett for en fin effekt og for å beskytte bordet. 


Ingen stue komplett uten gardiner. Gardiner er med på å skape stemning i rommet samtidig som de skjermer for sol og innsyn. For de som liker den tradisjonelle hyttestilen, så er rutete Jotun-gardiner i ull og Hovden gardiner med maljer perfekte. Vi har også ferdigsyddelystette gardiner og liftgardiner som er praktiske hvis sola står lavt rett inn i stua.

gardiner på hytta

Se alle våre gardiner og solskjermingsløsninger.

Nyt den friske fjelluften!


Med varme pledd, store og små lammeskinn og pynteputer kan du nyte de kveldssolen ekstra lenge. Lykter er fint på terrassen i den sene kveldssolen - men husk å ta de inn før regnet kommer.
Visste du også at vi har lune sitteunderlag til fjellturen i 100% ull?

høsten utendørs

Stemning på kjøkkenet

Enten hytta har eget kjøkken eller kjøkkenet er en del av stua, kan dukerbordbrikker og løpere gi det lille ekstra. En løper midt på bordet er ekstra praktisk fordi den gjør det enkelt å holde bordet rent. Pynt spisebordet med lysestaker og praktiske boller og skåler. Rustikke tallerkener i keramikk passer perfekt inn på hytta. Med den håndflettede spisebrikken fra Bokhari blir det hele komplett - hvis du kjøper denne bordbrikken skaper du også fremtidshåp for 700 jenter i Pakistan - les mer her.

hytte kjøkken

Til måltidet har vi nå mange gode sauser, krydder og spennende matvarer. Kid Gourmet byr på herlige smaksopplevelser, og det er fine gavetips hvis du er hyttegjest.

Kid gourmet hytte

Lunt og behagelig soverom på hytta 

En god natts søvn er viktig også på hytta. Det er da vi lader opp til morgendagens tur, enten man planlegger å spenne på skiene eller snøre fjellskoene. Derfor er det viktig at soverommet er innredet slik at man har det mest mulig komfortabelt om natten.

Vi anbefaler sengesett i flanell som er laget i bomull, og som er ekstra myke og varme. Sene morgener med kaffekoppen i senga blir ekstra deilige med store hotellputer å synke ned i. Sørg for at hodeputer og madrasser holder lenge med pute- og madrassbeskyttere som enkelt kan tas av og vaskes. Husk også myke tepper på gulvet og gardiner som skjermer for solen på morgenen.

soverom hytte

Interiør på hyttebadet

Når man skal innrede en hytte, må man ikke glemme hyttebadet. Skjem bort deg selv og gjestene med hotellfølelse på badet. Myke håndklær i samme fargetoner og i flere størrelser gir et elegant uttrykk. Det samme gjør eksklusive såper og velværeprodukter. En myk badematte på gulvet er deilig når man kommer ut av dusjen. 

Se alt baderomstilbehør her.

baderom hytte

Harmonisk belysning på hytta

God belysning er utrolig viktig for stemningen i et rom, og ordet “stemning” er nettopp et nøkkelord når vi snakker om hytteinteriør. Vi anbefaler flere lyskilder i et rom for en lun og hyggelig følelse. Flere lyskilder er dessuten praktisk fordi man kan justere lyset etter behov. Kombiner taklamper med bordlamper og en praktisk gulvlampe som kan flyttes rundt og brukes som leselys.

Se all belysning her.

høst naturbilde

Hos Kid Interiør har vi et stort utvalg produkter som passer perfekt til innredning av hytta.

Trenger du mer inspirasjon? Her finner du en rekke artikler om ulike temaer knyttet til interiør. Og husk at du alltid kan få interiørtips og hjelp i våre butikker.