Produkter

Kategori

  Les mer om

   Butikker

    Smart oppbevaring på barnerommet

    Har du barn har du kanskje oppdaget at det ikke kun er synonymt med kos og hygge, men også med mye rot. Det er ikke alltid like lett å få orden i systemet, eller legge til rette for lek og læring. Vi håper å gjøre dette litt enklere for deg. Nedenfor har vi samlet sammen våre beste tips til smart oppbevaring av leker og klær på barnerommet.

    Gjør ryddingen til en lek

    Rydding er ikke noe som alle barn (eller voksne) syns er spesielt gøy, men det går an å gjøre det litt enklere for barna å ta del i ryddejobben ved å gjøre noen enkle grep. For eksempel kan man gjøre ryddingen til en positiv lek for hele familien gjennom en sorteringslek: Hvilken leke skal hvor?


    Legg til rette for lek og rydding

    Gå til innkjøp av oppbevaringsbokser – både store og små! De vil gjøre ryddejobben 100 ganger enklere for hele familien. Bokser med hjul er også lurt, da disse enkelt kan flyttes rundt i hjemmet og plasseres tilbake på barnerommet når leketiden er over.

    Et godt tips er å merke eskene med hva som hører hjemme hvor: enten med bilde eller tekst. På den måten er det enkelt for barnet (og de voksne) å finne leken man er på jakt etter, og ikke minst å rydde den tilbake på riktig sted når man er ferdig å leke.

    Se vårt utvalg av oppbevaringsbokser til barnerommet her.


    La barnet være med å lage orden på barnerommet

    Gode rutiner og systemer er ofte grunnlaget for et ryddig barnerom. Dette er noe de voksne må gjøre, men det er lurt å inkludere barna i prosessen. Sammen kan dere bestemme hvilken farge boksene skal ha, og hvor de forskjellige lekene hører hjemme.

    Det er også viktig at du som voksen ser barnerommet fra barnas øyne – og høyde. La klesstativ, hyller og skap være i en høyde som gjør at barna selv kan finne frem og rydde opp igjen etter seg.