•••  TONE KROKENS TIPS TIL FESTBORD  •••

Formkake til jul!

Formkake til jul!

Vi syns det er så koselig med formkake, og har lagret denne favoritten fra detsoteliv.no. Den kan lages dagen før – eller ennå tidligere, den kan nemlig fryses. Godt med alt som er gjort, sier vi!

Ingredienser

3 egg

3 dl sukker

75 g smør

1,5 dl melk

4 dl hvetemel

3 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

Melis, bær og rosmarin til pynt.

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland med melken. Sikt sammen alt det tørre og bland det og smørmelken vekselvis i eggedosisen. Rør forsiktig sammen til deigen er klumpfri. Ha deigen i en smurt og strødd kakeform (vi strødde med semulegryn). NB! Fyll formen bare halvfull så den ikke tyter over!

Stekes midt i ovnen på 175° i 45-60 minutter, avhengig av din ovns varme. Sjekk om kaken er gjennomstekt. La kaken avkjøles i formen, før den hvelves forsiktig over på rist.

Pynt med melis, bær og grønt når den er klar for servering. Velbekomme!