I tråd med kommunale retningslinjer er enkelte av våre butikker midlertidig stengt. Du kan handle med klikk&hent i alle butikker, og få kjøpshjelp gjennom Shop via chat. Mer informasjon om Covid-19 >

Produkter

Kategori

  Les mer om

   Butikker

    Ull – naturmateriale med mange fordeler

    Alle våre ullpledd er 100% ull. Vi er opptatt av at du som kunde skal få bevare produktene du kjøper lengst mulig. Les mer om ull og vedlikehold av ull her.

    Vi er opptatt av vårt samfunnsansvar, og bærekraftig produksjon og hensyn til miljøet er viktig for oss. Vi jobber for tiden med å få vår ullproduksjon sertifisert i henhold til Responsible Wool Standard (RWS), som direkte oversatt betyr ”ansvarlig ull standard”. Det er en uavhengig, frivillig global standard, som ser på sauers velferd og landet de beiter på. Du kan lese mer på responsiblewool.org

    Ull er en tekstilråvare som kommer fra sau, men fremstilles også fra andre dyr med langhåret pels, som geit, kanin og kamel. Saueull er den mest brukte ull-råvaren, og varierer i kvalitet og egenskaper. Ull er et varmt materiale som isolerer godt, og holder fuktighet utenpå slik at det ikke trekkes inn i tekstilet, og dermed oppleves tørt og behagelig i bruk. 

    Vask og vedlikehold av ull

    Det går helt fint å vaske ull i vaskemaskinen såfremt du bruker ullprogram (skånsom vask), og benytter spesialvaskemiddel beregnet for ull.

     • Fjern søl før det har rukket å lage flekker.
     • Ikke vask ullproduktet for ofte – prøv heller med lufting.
     • Bruk alltid spesialmiddel beregnet for ull/ull og silke.
     • Ikke fyll maskinen for full (lavere belastning på ullprogram), men fyll gjerne opp med andre tekstiler dersom du ikke har nok ull til en vask. 
     • Sentrifuger til slutt – også om du velger å vaske for hånd.

    Vi ønsker å tilby ullprodukter i god kvalitet. Alle våre ullpledd er 100% ull. 

    Kilde: RWS, wikipedia, sifo.no