Produkter

Kategori

  Les mer om

   Butikker

    Ida's Ribbe Taco, asiatisk style - Av Ida Gran-Jansen

    Det er helt sikkert mange av dere som har en del rester igjen etter ribbemiddagen. Kanskje man er litt lei av julematen og vil ha noe annet enn å spise ribbe mange dager på rad etter julaften?! Da har jeg kommet opp med en ny vri på ribben.

    Du kan enkelt lage ribbe-taco av ferdigstekt ribbe. Det er faktisk veldig enkelt og kjempegodt. Det gjør også at du får brukt opp ribben og i tillegg får smake en ny smak. Jeg har i tillegg brukt rødkålen, så får du brukt opp den også. Jeg steker løk og hvitløk i en kjempegod chiliolje som jeg har kjøpt hos Kid. Jeg har også i chiliflak som gjør at tacoen får en ekstra punch. Disse oljene og kryderne er perfekte gaver nå i julen, også er det megagode og bruke i all slags retter. Som du ser så serverer jeg tacoen på skiferstener, en ny og litt kul måte å servere mat på. Alt dette får du kjøpt hos Kid.

    Ingredienser til 4 personer:

    ½ gul løk

    2 ss chiliolje

    2 hvitløksfedd

    450 g ribbekjøtt

    60 ml hoisinsaus

    2 ss soyasaus

    1 ts chiliflak

    1 ts spisskummin

    4 ss rømme

    4 ss rødkål

    1 granateple

    2 lime

    4 tacolefser

    Ruccola

    Varm opp chiliolje i en panne og stek finhakket løk til den er gylden. Fjern eventuell svor fra ribben og skjær den i strimler. Ha ribben oppi pannen sammen med presset hvitløk. Rør inn hoisinsaus, soyasaus, chiliflak og spisskummin. Putre alt sammen i 1 minutt.

    Server tacolefser med rømme, rødkål, granateple, ribbekjøtt, lime og ruccola.

    Artikkelen er skrevet av Ida Gran-Jansen.