I tråd med kommunale retningslinjer er enkelte av våre butikker midlertidig stengt. Du kan handle med klikk&hent i alle butikker, og få kjøpshjelp gjennom Shop via chat. Mer informasjon om Covid-19 >

Produkter

Kategori

    Les mer om

      Butikker

        Gulrotsuppe med focacciabrød

        Trenger du et sunt og godt middagstips? Hva med en gulrotsuppe med focacciabrød?

        Her er oppskrift på gulrotsuppe til fire porsjoner:

        Ingredienser: 
        • 1 gul løk
        • 2-3 ss Kid Gourmet olivenolje
        • 550 g gulrøtter
        • 150 g poteter
        • 1 rød chili, finhakket
        • 1 ts paprikapulver
        • 1-2 fedd hvitløk
        • 9 dl kyllingkraft eller buljong
        • 1/2 ts Kid Gourmet salt
        • 1/2 ts Kid Gourmet pepper

        Topping til servering: 

        • 1 pakke bacon
        • Creme fraiche eller rømme

        Slik lager du suppen:
        Hakk løken og del gulrøtter og poteter i mindre biter. Smelt smør i en gryte og fres løken i smøret til den er blank. Tilsett grønnsakene og kyllingkraft/ buljong og kok i 20-25 minutter. Tilsett chili, hvitløk og krydder. Kjør grønnsakene med en stavmikser til en glatt suppe. Smak til med salt og pepper.

        Stek til slutt baconet sprøtt og server suppen med bacon, en klatt rømme og ferskt focacciabrød.

        Nam!









        Oppskrift på focacciabrød:
        • 50 g gjær
        • 6 dl vann
        • 1 ts sukker
        • 1 ts salt
        • 2 dl Kid Gourmet olivenolje
        • 1 kg hvetemel

        Til topping

        • 3 ss Kid Gormet middelhavsmiks
        • 2 ss Kid Gourmet himalayasalt
        • 1 dl Kid Gourmet olivenolje

        Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, olje og mel før du elter deigen godt sammen. Konsistensen bør være litt luftig. Sett deigen til heving til den har fått dobbel størrelse.

        Legg bakepapir i en langpanne og hell deigen over i formen. Trykk den jevnt utover og sett deigen til etterheving i 30 min. Bruk så fingertuppene til å lage små groper i overflaten. Til slutt drysser du på middelhavsmiks, himalayasalt og olivenolje, før du steker brødet på 200°C midt i ovnen i omtrent 30 min, til overflaten er gyllen.