Produkter

Kategori

    Les mer om

      Butikker

        Grillet entrecôte med snittbønner og urtedressing

        En smakfull, grillet entrôte slår sjelden feil som helgekos. Matprofilene Gitte Witt og Filip Loebbert, gir deg oppskrift på grillet entrecôte med snittbønner og urtedressing.

        Dette trenger du: 
        • 1 Entrecote til to pers, ca 250-300 gram
        • Ca. 1/2 kopp bladpersille
        • Ca. 1/2 kopp koriander
        • En liten neve basilikum
        • 1 god neve valnøtter
        • En klype salt
        • En kype pepper
        • 1 teskje flytende honning
        • Saften av 1/4 sitron
        • 1/2 kopp god olivenolje
        • 2 fedd hvitløk
        • Snittbønner, her hadde vi rundt 8 til hver men lag så mange dere ønsker

        Slik gjør du:
        Sett på grillen og gjør så klar dressingen. Først tenkte jeg å bruke stavmikser men bestemte meg så for å finhakke alt for hånd for å få en litt mer chunky blanding. Hakk hvitløk, valnøtter, bladpersille, koriander og basilikum og ha i en skål. Ha deretter i olivenolje, sitronsaft, honning, salt og pepper. Sett til side. Lettkok snitbønnene i saltet vann, kun et par minutter. Skyll så med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. 

        Legg kjøttet på grillen med litt salt og pepper. Grill den som ønsket. Mot slutten av grilltiden legger du på snittebønner så de får en liten grillkant. 

        Hell dressingen over kjøtt og server med bønner og godt brød ved siden av, om du ønsker mere grønt kan du også lage en enkel salat.

        Xx Gitte & Filip

        oppskrift på grillet entrecôte


        grillet entrecöte med urtedressing