Produkter

Kategori

    Les mer om

      Butikker

        Sommermat: focaccia

        Servér en lun og saftig foccacia til gjestene i sommer! Perfekt til ved siden av grillmat men også alene med for eksempel aioli. Pynt foccaciaen med urter og grønnsaker for det lille ekstra - se oppskrift her!

        Dette er et saftig og velsmakende italiensk brød som inneholder rikelige mengder med god olivenolje. Litt flaksalt og rosmarin på toppen gjør at det smaker himmelsk.

        Ingredienser: 

        Til topping:

        • 3 ss grovhakket frisk rosmarin
        • 1 ss flaksalt
        • 1 dl olivenolje
        • Koriander 
        • Rødløk
        • Rødbeter
        • Paprika

        Slik gjør du:

        1. Løs opp gjær i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, olje og mel. Elt deigen godt sammen. Den skal være løs. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse.
        2. Smør en langpanne med olje. Hell deigen i formen og trykk den jevnt utover. La deigen etterheve i 30 minutter.
        3. Bruk fingertuppene og lag små groper i overflaten over hele focacciadeigen.  
        4. Ringle over med olivenolje. Dryss på flaksalt og rosmarin.
        5. Stek brødet på 200 °C midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl brødet på rist, og skjær i biter før servering.

        Oppskriften er lånt av MatPrat


        Foccacia i ildfastform


        Foccacia med urter


        Nystekt foccacia med urter


        Olivenolje på foccacia