Ida's Ribbe Taco, asiatisk style - Av Ida Gran-Jansen
Det er helt sikkert mange av dere som har en del rester igjen etter ribbemiddagen. Kanskje man er litt lei av julematen og vil ha noe annet enn å spise ribbe mange dager på rad etter julaften?! Da har jeg kommet opp med en ny vri på ribben.
Du kan enkelt lage ribbe-taco av ferdigstekt ribbe. Det er faktisk veldig enkelt og kjempegodt. Det gjør også at du får brukt opp ribben og i tillegg får smake en ny smak. Jeg har i tillegg brukt rødkålen, så får du brukt opp den også. Jeg steker løk og hvitløk i en kjempegod chiliolje som jeg har kjøpt hos Kid. Jeg har også i chiliflak som gjør at tacoen får en ekstra punch. Disse oljene og kryderne er perfekte gaver nå i julen, også er det megagode og bruke i all slags retter. Som du ser så serverer jeg tacoen på skiferstener, en ny og litt kul måte å servere mat på. Alt dette får du kjøpt hos Kid.
Ingredienser til 4 personer:
½ gul løk
2 ss chiliolje
2 hvitløksfedd
450 g ribbekjøtt
60 ml hoisinsaus
2 ss soyasaus
1 ts chiliflak
1 ts spisskummin
4 ss rømme
4 ss rødkål
1 granateple
2 lime
4 tacolefser
Ruccola
Varm opp chiliolje i en panne og stek finhakket løk til den er gylden. Fjern eventuell svor fra ribben og skjær den i strimler. Ha ribben oppi pannen sammen med presset hvitløk. Rør inn hoisinsaus, soyasaus, chiliflak og spisskummin. Putre alt sammen i 1 minutt.
Server tacolefser med rømme, rødkål, granateple, ribbekjøtt, lime og ruccola.
Artikkelen er skrevet av Ida Gran-Jansen.