Produkter

Kategori

  Les mer om

   Butikker

    Vi elsker hygge

    Og det gjør resten av verden også. Hygge er ordet som de siste årene har bredt om seg i mange land. Det er faktisk utgitt massevis av bøker om det skandinaviske ordet og fenomenet, som betyr noe slikt som å kose seg.

    Det norske og danske ordet hygge beskrives i følge Wikipedia som en tilstand av velvære, avslappethet og god stemning, det å være sammen med venner, samt det å kose seg.

    For oss er hygge fyr på peisen, lune pledd og noe varmt i koppen. Det kan også være å lese en god bok i sofakroken med myke puter i ryggen. Hygge er kort sagt de enkle tingene som gjør livet godt.

    Rødberg og Veggli flanell

    Hva er hygge for deg? Vi tipper at det kanskje er levende lys. God mat og drikke også. Og rent sengetøy. Hverdagslige gleder som ikke behøver å koste så mye. Det er nemlig ikke så mye som skal til for å kose seg. Det er så mange måter å skape hygge på i hverdagen.

    Her har du våre beste hygge-tips.

    Levende lys

    Levende lys er for mange selve definisjonen på hygge. Vi tenner levende lys om kvelden i høst- og vintersesongen, og på det dekkede bordet når vi har gjester. Om sommeren tenner vi lys utendørs når mørket har senket seg.

    Ribbon lykt

    Det er heller ingenting i veien for å tenne lys til hverdagsfrokosten. Morgenen blir garantert litt hyggeligere da. Demp gjerne også lyset på badet og tenn et duftlys når du står opp.

    Levende lys

    God mat og drikke

    Mat og drikke hører med når vi skal hygge oss. Kanskje ikke et knekkebrød i farta, men et ostefat med god vin til, snacks foran tv-en eller å få servert kaffe på senga.

    Cairo sengesett i egyptisk bomull

    En god bok

    Bøker er kos! Romaner, interiørbøker, sitatbøker, diktbøker og reisehåndbøker. Og glem ikke kokebøkene. Det kan være mye kos i å lese om mat.

    Kikut ullpledd

    Blomster og planter

    At grønt er skjønt er vel ingen hemmelighet. Det er mye kos og hygge i planter, både levende og kunstige. Forskning viser dessuten at grønne planter bedrer inneklimaet og gir bedre helse. Og en enkel blomsterbukett i en fin vase skaper definitivt hygge.  

    Pisa krukke, Bokalon vase

    Harmoni med farger

    Farger vi omgir oss med er viktig for oss. For eksempel foretrekker vi varmere og mørkere farger i høst- og vintersesongen. Og det er ikke rart. De gir visuelt et inntrykk av mer varme og lunhet.

    Carol og Deery sengesett

    Det er koselig å bytte ut noen av de lyse og lette sommerpastellene med varme og dype jordfarger om høsten.

    Rødberg, Kikut, Vixen

    Tekstiler som luner

    Tekstiler er kanskje førstevalget når vi vil skape hygge. Bare tenk deg hvordan gardiner kan forvandle et nakent vindu. Eller hvor deilig det er å skifte til sengetøy av flanell om høsten.

    Anthoni gardinserie

    Fornyelse med tekstiler behøver heller ikke koste så mye. Utvalget er stort når det gjelder både stil, farge og pris, og et par oppdaterte pynteputer kan være alt som skal til for å gjøre sofakroken mer innbydende.

    Lori pyntepute

    Spesielt om høsten kan lunere tekstiler skape mer kos. Da bytter vi gjerne ut kalde, tynne og glatte stoffer med tekstiler som fløyel, ull og grov bomull. Eller skinn og pels, som ikke bare visuelt, men også rent praktisk, gir lunhet og varme.

    Spælsau saueskinn

    Saueskinn kan man ikke få for mange av. De passer nesten overalt; på sengen, på gulvet, i sofaen og i godstolen – enten det er på hytta eller hjemme.

    Komfort gir hygge

    En kosekrok er viktig, og det kan være en sofa fylt med puter eller godstolen vi leser en god bok i. Kosekroken må i hvert fall være god å sitte i, ha myke puter, godt leselys og en plass å sette fra seg tekoppen på.

    Anthoinett gardin, Kaktus pynt, Amit

    Hygge kan også være en daybed fylt med puter, eller en stor, myk sakkosekk vi kan krype opp i.

    Stemning med duft

    Gode dufter gir også hygge. Tenk bare på duften av hjemmebakte boller og nytrukket kaffe? Eller på nyvaskede gulv. Rent sengetøy i et luftet soverom er også en duft de fleste forbinder med hygge. Og den kanskje enkleste måten å skape god duft på er å tenne et duftlys.

    Linnen lin sengesett