Skandinavisk sommerstil

Drømmesommer

Denne stilen er drømmen om den skandinaviske sommeren, med lange lyse solfylte dager og pastellfargede kvelder, hvor vi kan sitte ute i T-skjorter til langt på natt og bare nyte. Sommerenger med massevis av forskjellige ville blomster og dufter inspirerer oss. Vi plukker blomster og fyller nydelige vaser og krukker i porselen eller keramikk, gjerne gamle arvede objekter men også nye og enkle design.

Lys sommerstue

Fargeskalaen er fylt av pasteller, fra lyseblått og lysegrønt til gult og rosa. Alt kan blandes, men fungerer best om man har med det hvite, eller man kan velge seg ut en begrenset skala som lyseblått og grønt sammen, eller rosa og gult sammen. Tekstilene er myke og lette. Pastellfargede eller hvite lingardiner blafrer i den lette sommerbrisen. 

Bilderammer sommerblomster
Rustikk bord og gardin

Drøm deg bort i det svaleste sengetøy i krepp. Miks og match de freshe fargene.

I denne stilen finnes massevis av blomstermønstre på tekstilene, fra det ultrasøte småblomstrete til noe større blomstermotiver. Vi blander inn noen enkle multifargede striper og blondeinspirerte tekstiler. Stilen passer kanskje best i landlige områder, men kan fungere utmerket i nyere lyse leiligheter hvor stilen kan forenkles og gjøres ultrafeminin og moderne.

Seng med grønne puter

På soverommet er det herlig med myke, svale sengesett om sommeren. Her kan man gjerne kombinere sesongens fine krepp og bomullssengesett med sommerlig motiv. Sleng på noen søte pynteputer og du har redd opp en skandinavisk drømmeseng. 

Rustikke detaljer

Det passer bra å blande inn noe rustikt lyst eller brunt treverk, som utemøbler eller småbord i bambus og annet organisk flettverk. Matt keramikk i enkle former pynter sommerbordet som er dekket med småblomstrete tekstiler i pastellfarger.

Uteputer