Produkter

Kategori

  Les mer om

   Butikker

    Dekk et fint bryllupsbord

    Selve festbordet er selvfølgelig helt sentralt under bryllupsfesten (med mindre du har mottakelse med ”stående buffet”). Her skal det tilbringes mange timer med god mat, latter, taler og sang. Dekk et nydelig bryllupsbord som skaper en fin ramme rundt festen.

    Farger, toner og stil

    Bestem deg først for hvilket uttrykk du ønsker deg. Vil du ha et stilrent og minimalistisk bord, eller ønsker du deg et bugnende og fargerikt festbord? Langbord eller flere mindre bord? Kalde eller varme farger? Selvplukkede blomster eller blomsteroppsats? Søk på nettet etter bildeinspirasjon og lag deg et moodboard ut i fra dine ønsker.

     

    Dekketøy

    Velg et nøytralt servise (lån eller lei dersom du ikke har tilgang på nok dekketøy selv). Damaskvevet, hvit festduk er staselig og helt riktig på denne dagen, dersom du er ute etter den flotte feststilen. Hent inn farger gjennom borddekor og blomster.

    Her kan du lese mer om hvordan du dekker riktig.

     

    Borddekor

    Vær kreativ, og tenk helhet. Her tar du inn fargene du har valgt og hva slags blomster du skal ha. Levende lys er vakkert og stemningsskapende, velg variert her også – høye stakelys et par steder på festbordet, telys i telysholdere og kubbelys i litt større lykter kan være en fin kombinasjon.

    En liten tommelfingerregel for visuell komposisjon er at man bør pynte i formasjoner på 3, 5 eller 7, for eksempel 1 lykt, 1 telys og en blomsteroppsats. En annen viktig ting er å plassere lysestaker og blomsteroppsatser mellom kuvertene slik at de ikke dekker for brudeparet eller gjestene. Det er mye som skal på bordet, behold balansen og hold hovedfokus på hver enkel kuvert. Du kan gjøre mye fint ut av bordkortet, servietten og kanskje et lite dekorelement på tallerkenen. Noen velger også å gjøre litt ekstra ut av det og legge ved et element gjestene kan ta med seg hjem, eller en liten gavepose med noe godt oppi. (Velg etter lommeboka!)

     

    Serviettbretting

    Det finnes mange forskjellige måter å brette servietter på. Her kan du se og laste ned to fine oppskrifter, ellers ligger det mye ute på nettet. Du bør også tenke gjennom hvor mange som skal brettes og tiden dette vil ta, dersom du skal gjøre det selv. Skal du ha høye dekorasjoner på bordet/bordene kan det være fint med stående servietter. 

     

     

    Duk

    Vi har mange fine duker, løpere og brikker til fest. Til nøytrale duker kan du legge på løpere og brikker i ulike farger og mønster. Du kan også velge å gå for en litt røffere stil med linduk og linservietter.

     

    Test

    Vi anbefaler deg å ta en test før du går til innkjøp eller leier det du trenger. Sett opp to prøvekuverter med borddekking og dekorasjonen, da får du testet ut at det fungerer – både stilmessig og med hensyn til plass. 

     

    Lykke til!